« terug naar vorige pagina

Jongeren in coronatijd

Er is veel aandacht voor ouderen die in deze coronatijd geïsoleerd dreigen te raken en er worden veel initiatieven opgezet om dat te voorkomen. Ondertussen wordt ook steeds duidelijker dat jongeren het moeilijk hebben.

En in een studentenstad als Utrecht leven heel wat jongeren, waarvan een deel worstelt met de beperkingen en de gevolgen van corona.
  • Hoe blijf ik gemotiveerd voor mijn studie als ik alleen maar online les krijg?
  • Hoe kom ik rond als ik mijn baantje bij dat leuke restaurantje kwijt ben geraakt?
  • Hoe houd ik wel contact met anderen terwijl de mogelijkheden om elkaar te ontmoeten zo beperkt zijn?
  • Waar beleef ik plezier aan als niet uit kan gaan?
  • Hoe houd ik het sowieso vol?
Allemaal vragen die niet altijd even eenvoudig zijn te beantwoorden en die voor jongeren overweldigend kunnen zijn.Ook jongeren kunnen in het informele netwerk hulp en ondersteuning vinden om ook in deze lastige tijd greep op hun eigen leven te houden. Een aantal tips: